Presentació

El teatre Principal s'insereix en un conjunt d'innovacions que es van dur a terme a la ciutat de Castelló a la fi del s.XIX, en ple període de progrés urbanístic. Castelló necessitava alguns serveis públics d'acord amb els nous temps i la presa de consciència que la cultura és un bé que ajuda al creixement de la ciutat i dels seus habitants converteix aquest edifici en un dels símbols del Castelló dels segles XIX i XX.

Avui, després de la restauració total de les seues estructures, que va recuperar la configuració del teatre a la italiana original i de les magnífiques pintures que adornen el sostre de la sala i l'embocadura de l'escenari, així com el Teló de Boca, el Teatre Principal acull gran varietat d'espectacles i representacions amb la finalitat de satisfer la demanda dels amants de les arts escèniques: obres de teatre clàssic, muntatges avantguardistes i transgressors, espectacles de dansa…, i també exposicions, seminaris i trobades amb els quals es pretén dinamitzar el debat cultural al voltant del món escènic.

El Teatre Principal de Castelló va reobrir les seues portes al novembre de 1999. La recuperació per a Castelló i la seua província d'un edifici emblemàtic i representatiu de la seua cultura, ha estat un dels objectius prioritaris de CulturArts Castelló des dels seus inicis, pel que les obres de restauració han suposat una de les apostes més fortes de l'entitat gestora que ha repercutit sens dubte en l’embelliment del centre de la ciutat i el seu entorn.

Newsletter
Programación del
Institut Valencià de Cultura